Organizacija Svitovega dogodka

Sodelovanje v programu Svit ni samoumevno. Težko je pričakovati, da bodo ljudje sodelovali v programu, ki ga ne poznajo, povrh vsega pa morajo za uspešno sodelovanje sami storiti kar nekaj korakov, čeprav so prepričani, da so popolnoma zdravi in nimajo nobenih simptomov bolezni.

Zelo veliko lahko za boljšo odzivnost storimo z učinkovitim osveščanjem javnosti. Eden izmed načinov je tudi osveščanje na Svitovih komunikacijskih dogodkih.

Na Svitovih dogodkih ljudem predstavimo temeljna dejstva o debelem črevesu in njegovem delovanju, dejavnike tveganja za razvoj bolezni, bolezenske spremembe črevesa in njihovo prepoznavanje ter ukrepanje, pomembnost in pomen preventive pri zgodnjemu odkrivanju bolezni, spregovorimo o kolonoskopiji in predstavimo preiskavo.

Cilj Svitovih dogodkov je, da ljudje spoznajo, da je Program Svit v resnici življenjsko pomemben. Pomembno je, da ljudi v ciljni starosti spodbudimo k sodelovanju in pomagamo prebroditi morebitne ovire, pa tudi, da osveščamo ostale, ki bodo nato spodbujali svoje družinske člane in znance, da se odzovejo vabilu v presejalni program Svit. Z osveščanjem razbijamo tabuje o prebavljanju in odvajanju in skušamo doseči, da se bodo ljudje tudi o tem lahko sproščeno in brez zadržkov pogovarjali, ter da bodo znali prepoznavati začetne znake bolezni, premagali strah in sram ter pravočasno ukrepali! Tudi s tem bomo pripomogli, da bo bolezen večkrat odkrita v dovolj zgodnji fazi, ko bo zdravljenje še uspešno.

Pri tem lahko pomagate tudi vi in organizirate Svitov dogodek! Program Svit lahko predstavite na mnogo načinov, predstavitev lahko izvedemo s pomočjo gradiva na stojnici, s pomočjo napihljivega modela debelega črevesa, kjer so prikazane spremembe, ki se lahko pojavijo na steni črevesa in ki jih lahko zdravnik gastroenterolog odkrije na kolonoskopiji, lahko organizirate predavanja, ali pa kakšno čisto drugačno obliko osveščanja. Pomembno je, da se smiselno prilagodimo okolju in prepoznamo skupine ljudi, ki potrebujejo še posebno pozornost. Vsaka oblika osveščanja ni nujno primerna za vsako okolje!

Za najem napihljivega modela debelega črevesa ali opreme za stojnico izpolnite obrazec Dispozicija dela, z veseljem pa vam pomagamo in svetujemo tudi pri vseh ostalih oblikah promocije.

Če želite naročiti brezplačno Svitovo gradivo (zloženke, knjižice, plakate), to lahko storite preko naročilnice na spletni strani www.nijz.si oziroma www.cindi-slovenija.net.